Home

Szikh terrorizmus

Berlin - Iszlamista terrortámadás lehetett a németországi Essenben egy szikh templom ellen a napokban elkövetett robbantásos merénylet - közölte csütörtökön a helyi rendőrség Az esseni szikh közösség temploma ellen szombaton egy esküvő közben követtek el merényletet. A robbanószerkezetet az épület bejáratánál hozták működésbe. Három ember megsebesült, egy súlyosan. Két feltételezett elkövetőt őrizetbe vettek. Mindketten 16 évesek. Az egyik fiú szerda este önként jelentkezett a rendőrségen, a másikat különleges rendőri egységek. Legutóbb a terrorszervezet márciusban egy elhunyt síita politikai vezető megemlékezésén, majd egy szikh templomnál hajtott végre támadást, ezekben a merényletekben legalább 55 ember halt meg Iszlamista terrortámadás lehetett a németországi Essenben egy szikh templom ellen a napokban elkövetett robbantásos merénylet - közölte csütörtökön a helyi rendőrség. Az esseni szikh közösség temploma ellen szombaton egy esküvő közben követtek el merényletet. A robbanószerkezetet az épület bejáratánál hozták működésbe. Három ember megsebesült, egy súlyosan.

1985. június 23., Írország: 329 halott. Az indiai légitársaság 182-es járatát kanadai szikh terroristák pokolgépe robbantotta fel az Atlanti-óceán fölött, Írország közelében. Az áldozatok többsége kanadai állampolgár volt. A feltételezett tettesek közül többen még ma is szökésben vannak. / Fotó: Profimedi Az FBI belföldi terrorcselekménynek tekinti a wisconsini szikh templomban elkövetett fegyveres támadást. Barack Obama ígéretet tett rá, hogy a szövetségi kormány minden támogatást megad a tragikus erőszakcselekmény felderítéséhez Burgonya, po-tah-to; Szikh amerikaiak, iszlám terrorizmus: Üdvözöljük Donald Trump Amerikájában. A köztársasági városháza vitáján a kedden a GOP vezetőjének sikerült teljes mértékben elkerülnie Brian James Murphy hadnagyot, aki az első rendőr volt, aki válaszolt a 2012-es szikh templom mészárlására Oak Creekben, Wisconsin Megtámadtak Kabulban egy szikh szentélyt. MTI. 2020.03.25. 10:09. Fegyveresek támadtak egy szikh szentélyre Kabulban szerdára virradóra, huszonöt embert megöltek, legalább tizenötöt megsebesítettek. A terrorcselekmény elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelentkezett. Mind a 25 halott szikh hívő, és.

Terrorizmus - Terrortámadás lehetett a németországi szikh

Az Adi Granth a Pandzsábi nyelv Első könyve, a szikh vallás szent iratokban. Más nevek is használják: Grantham Száhib Guru Granth Száhib, Srí Guru Granth Száhib. A tizedik élő guru a könyv után vette át a tanár szerepe. Ezért a könyv, mint egy tanár, tisztelte, s nem egy könyv címe, de mint a neve is tekintik. A név a különböző típusú címet a járulékok miatt a. Fegyveresek támadtak egy szikh szentélyre Kabulban szerdára virradóra, legkevesebb négy embert megöltek, helyszíni beszámolók szerint a támadók körülbelül 150 embert, nagyrészt nőket és gyerekeket túszul ejtettek. Az afgán belügyminisztérium közlése szerint a biztonsági erők A szikh vallást a 16. században alapította az indiai Nának guru. Napjainkban a világon hozzávetőleg 23-25 millió követője van és rendkívül különleges helyet foglal el a vallástörténetben és az isteneszmék között egyaránt. A guru szó tanítót jelent, a szikh vallást követő embereket pedig szikheknek, azaz tanítványoknak nevezik A szikh fiúkat és lányokat serdülőkorban vezetik be a khálszába. A tíz gurú: 1. Nának (1469-1539) a szikh vallás alapítója. 2. Angand (1504-1552) a pandzsábi nyelv írott változata, a gurmukhi megalkotója. 3. Amar Dász (1479-1574) minden ember egyenlőségéért munkálkodott. 4. Rám Dász (1534-1581 Az első szikh szentírást az ötödik, Ardzsan guru állította össze még 1604-ben. Az írás ritkaságszámba megy abban a tekintetben, hogy a vallásalapító életében és saját kezűleg íródott, és az is érdekes, hogy gurmukhi írással készült, de részletei több nyelven íródtak (pandzsábi, szanszkrit, bhodzspuri, perzsa).. Az utolsó guru, Góbind Szingh nem választott.

Terrortámadás lehetett a németországi szikh templom elleni

 1. Az osztrák rendőrség szerint ha valaki fegyverekkel érkezik egy szikh templomba, az valószínűleg eltervezte a merényletet - utaltak a bécsi hatóságok a hétvégi támadásra. A felekezeti viszály kibogozása nehezen halad a rendőrségnek, ugyanis nem tudna
 2. Az elsőfilmes ausztrál Anthony Maras filmje szinte kizárólag a Taj Mahal Palace Hotel luxushotelben történtekkel foglalkozik, bár a vasútállomást és a kávézót ért támadásból is kapunk némi ízelítőt. És ehhez persze meg kell ismernünk a szálloda személyzetének egy részét, köztük a hórihorgas szikh pincért, Arjunt.
 3. Fülszöveg Ha Carlos bandája a nemzetközi terrorizmus példája, akkor transznacionálisnak nevezhetjük, hiszen a lodi vérfürdőt elkövető 3 japánt Libanonban képezték ki, NSZK-papírokkal rendelkeztek, francia reptérről indultak, és csehszlovák fegyverrel gyilkoltak - Izraelben; s az egység vezetője, a mészárlást túlélő Kozo Okamoto a a szíriai hadsereg alezredese.
 4. t zsidó vallási terrorizmus , például a patriarchák barlangjának mészárlása , vala
 5. Nagyobb terjedelemben az alábbi témákkal foglalkozik: Terrorizmus Olaszországban, Fényes Ösvény, Szürke Fakasok, Az IRA története, A baszk terrorizmus, Az ETA, A szikh terrorizmus, Palesztin (arab) terrorizmus, Tiltakozástól a terrorizmusig, A Baader-Meinhof-csoport, Terrorizmus Franciaországban

Megölték az Iszlám Állam egyik kémfőnökét 168

Huszonöt halottja és nyolc sebesültje van a kabuli szikh szentély elleni szerdai támadásnak - közölte az afgán belügyminisztérium. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelentkezett. Helyszíni beszámolók szerint az afgán biztonsági erők és a terroristák közt jelenleg is folyik a tűzharc International Sikh Youth Federation - ISYF (Nemzetközi Szikh Ifjúsági Szövetség). L 206/14 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2015.8.1 . 13. július 31.) - a terrorizmus elleni küzdelem érdekében egyes személyekkel és szervezetekkel szemben hozott különleges korlátozó intézkedésekről szóló 2580/ 2001. A Nemzetközi terrorizmus megnyilvánulásai és elhárításának tapasztalatai a Magyar Népköztársa-ságban, 1. Szikh terroristák viszont az Air India légitársaság budapesti irodáját fenyegették meg néhányszor. Külön körbe tartoztak a síita terrorcsoportok: bár egy jámbor Szikh, részt vett a vallási cselekmények muszlimok és hinduk is. legyőzte a brit. miután Ranjit Singh meghalt 1839-ben a szikh állam összeomlott, sérült ördögi belső csaták a vezetés. 1845-6-ban a Brit Birodalom csapatai legyőzték a szikh seregeket, és elfoglalták sok Szikh területet.

» Terrortámadás lehetett a németországi szikh templom

A szikh közösséget panthnak nevezik. A beavatott és elkötelezett hívők a khálszához tartoznak. A szikh törvénykönyv, a Rahit Marjáda szerint az egy Istenben, a tíz guruban, az Ádi Granthban és a tizedik guru amritjában való hit a szikh hívő kötelessége, és nem követhet más vallásokat sem A Wikipédiából, az ingyenes enciklopédiából Terrorizmus; Definíció Laden ideológiája megtört, szervezete hanyatlik. Ugyanakkor a terrorizmus mozgatórugói, a nyugati katonai intervenciók, az orvosolatlan társadalmi-gazdasági problémák továbbra is fennállnak. Bin Laden halálának semmi köze sincs a terrorizmus gyökereinek felszámolásához A megnyitón a szálloda személyzetén és a vendégeken kívül számos vallási vezető is részt vett, a hindu, a muszlim, a zsidó, a keresztény, a szikh és más felekezetek képviseletében. Az épület körül fegyveres rendőrök posztoltak, valamennyi bejáratnál biztonsági őrök álltak

A munkam soran kaptam egy megbizast, es ennek kovetkezteben egy itteni szikh (eleg nagy) gyulekezetnek keszitek illusztraciot egy felepules elott allo hatalmas templomrol, hagymakupola meg minde, ami kell. Egyszeruen erdekel csak, kik ok, mi a vallasuk lenyege. Tudom, hogy a hinduizmusbol szarmazik, es ahhoz kozeli rokonsagban van, de igazabol nem tudok roluk sokat. Akinek van rola/roluk. A San Bernardino-i lövöldözés után a szikh asszony Valarie Kaur a Delta légitársaságot választotta, amikor Minnesotából akart eljutni Los Angelesbe A lap szövege CC BY-SA 3.0 alatt érhető el, ha nincs külön jelölve.. A lap utolsó módosítása: 2018. október 10., 09:48; A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 3.0 licenc alatt van; egyes esetekben más módon is felhasználható. Részletekért lásd a felhasználási feltételeket.; Adatvédelmi irányelve Fotó: Vertigo Média. A nagy tanulságokat azért nem ússzuk meg teljesen. Mikor például a rettegés előhozza a rasszistát az egyik gazdag szállóvendégből, Dev Patel szikh pincére egy didaktikus párbeszédben ad neki leckét nyitottságból és áldozatkészségből. Az ilyen momentumok inkább a tanmese irányába lökik a filmet, de Maras aztán mindig visszatalál a realista.

Ezek voltak száztíz év legsúlyosabb légi katasztrófái - Blik

A január 24-ei, Assisi békeima-találkozón elhangzott tanúságtételek. Hazai - 2002. február 12., kedd | 17:44 - 2002. február 12., kedd | 17:4 Az erőszak és a terrorizmus teljes ellentétben áll a vallás igazi jelentésével (dr. Konrad Raiser, az Egyházak Világtanácsának küldötte). Kötelességünknek érezzük, hogy az embereket kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre tanítsuk (Bhai Szahibdzsi Mohinder Szingh, a szikh vallás képviselője)

A járványok és háborúk áldozataiért imádkozva sürgetett összefogást és békét a világban Ferenc pápa a nagy vallások képviselőivel a római Capitolium-dombon kedd délután kezdődött találkozón A brit hatóságok a terrorizmus illetően négy kategóriát különböztetnek meg annak alapján, hogy a terrorizmus valamint az indiai gyökerű szikh radikálisok terrorista tevékenysége sorolható. A nemzetközi terrorista kategóriája ugyanakkor nemcsak azokra vonatko

Hónapok óta tervezhették a berlini terrortámadást. Csütörtöki német lapjelentések szerint hónapok óta tervezhették radikális iszlamista körök a hétfő este Berlinben egy karácsonyi vásáron végrehajtott támadást, amelynek feltételezett elkövetője öngyilkos merénylőnek is ajánlkozott A rendőrség és a biztonsági szolgálatok egyedül nem tudják legyőzni a szélsőségességet a londoni rendőrség országos hatáskörű terrorelhárító és különleges műveleti szolgálatának parancsnoka szerint. Neil Basu egy szerdán megjelent lapinterjúban azt mondta, a szociológusok és kriminológusok segítségére is szükség van a terrorizmus elleni küzdelemben Nagy. A rendőrség arra kérte a londoniakat, maradjanak nyugodtak, de éberek, és jelentsék, ha valami gyanúsat észlelnek a külön erre a célra létesített terrorizmus-ellenes telefonvonalon. Ha pedig vészhelyzet van, a 999-et tárcsázzák

Az 1989-es rendszerváltásra visszaemlékező oldal. Korabeli hírek, fotók, dokumentumok rádiós anyagok A keresztény vallási vezetők békéért imádkoztak Afganisztánban, az erőszak végét sürgették Közép-Amerikában, a feszültség befejezését és a párbeszédet Fehéroroszországban, megbékélést Burundiban, a terrorizmus és a keresztények üldözése leállítását Burkina Fasóban, béketárgyalásokért imádkoztak. A menekültválság és a terrorizmus jó esély, de nem garancia arra, hogy a radikális pártok szavazatokat szereznek, mert az egész európai politikai klíma megváltozik. Így lett pillanatok alatt terrorista egy ártatlan kanadai újságíróból . A turbános szikh reggeli szelfijére bombaövet és Koránt photoshopoltak, a képe. Neil Basu azt mondta, a szociológusok és kriminológusok segítségére is szükség van a terrorizmus elleni küzdelemben Nagy-Britanniában, és javítani kell a közösségi kohézión, a társadalmi mobilitáson és az oktatáson. Ezt ne hagyja ki! A baloldal csak a rossz hírnek tud örülni. A vírushelyzet és a terrorizmus veszélye miatt az útra extrém óvintézkedé-sek mellett került sor. A hagyományosan óriási tömegeket vonzó pápalátogatás hista és szikh képviselő előtt elmondott beszédében a pápa felidézte névadó szentjének, Assisi Szent Ferencnek 1219-es találkozását al-Kámil egyiptomi szul

etnikai terrorizmus Egy csoport tagjai általában vallási, etnikai, nacionalista megfontolásokból harcolnak az idegennek vélt uralom ellen: pl. szikh terroristák, IRA, ETA - a baszk szeparatista mozgalom, a horvát usztasák, korzikai szeparatisták A szikh guruk szerint az üdvözülést különféle lelki utakon keresztül lehet elérni, így a szikheknek nincs egyedüli üdvözülése: az Úr mindenkinek a szívében lakik, és minden szív külön úton éri el Őt. WikiMatrix. Léteznek szikh, muszlim, zsidó, hindu és bahái közösségek is Engem nagyon megfogott a szikh kultúra! Egyszerűen mesés, ahogy minden reggel felszólal a gurudwarákból ez a kellemes hang A járvány kezdete óta most először Ferenc pápa szájmaszkot viselve vezette az egyházi szertartást. Bartholomaiosz pátriárka kijelentette: azért imádkoznak, hogy a járványtól és háborúktól sújtott világ békére és reményre találjon a vallások és emberek közötti testvériség jegyében

Ez a cikk egy sorozatról szól: A vallás kritikája; Vallás szerint. Baha'i hit; buddhizmus; kereszténység. Keresztény fundamentalizmu Cecilia Wikström, az Európai Parlament Polgárjogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának liberális elnöke októberben úgy fogalmazott a PestiSrácok.hu-nak a terrorizmus kapcsán, hogy a veszélyes emberek kiszűrése egy jó biztonságteszt az európai rendvédelmi szerveknek. A német szervek most rendesen elbuktak ezen a teszten, ugyanis csütörtöki német lapjelentések. Érzékenyítéssel és nyafival a terrorizmus ellen. keresztény, hindu vagy szikh; a lényeg, hogy szabadon gyakorolhassa vallását és elfogadjon másokat, a többiek pedig őt. Ez a befogadó társadalom - foglalta össze a rendőrparancsnok a lényeget, vagyis a politikailag korrekt megfejtést

Viszont olyan információk is vannak, amelyeket még ellenőrizni kell. Ezért nem lehet azt mondani, hogy nincs összefüggés a menekültek és a terrorizmus között, de a terrorveszély a menekülthullám előtt is nagy volt, most is nagy és az is marad, a menekültek kérdésétől függetlenül Azt akarjuk, hogy a helyi szikh templomban legyen az esküvőd! We want to perform your wedding ceremony in the Gurudwara. OpenSubtitles2018.v3. Ezek után Dara Sikoh barátságot kötött a hetedik szikh guruval, Har Raival. Dara Shukoh subsequently developed a friendship with the seventh Sikh Guru, Guru Har Rai George Bush címke oldala az ORIGO-n. Kapcsolódó cikkek, videók, képgalériák Ferenc pápa: A járvány nem isteni büntetés, de rávilágított a hamis bizonyosságokra. ĀA pandémia időszaka megmutatta, az emberi testvériség és a teremtett világ gondozása képviseli az integrált fejlődés és a béke egyetlen útját - fogalmazott enciklikájában a Szentaty

Támadás a szikh templomban: nyomoz az FBI Mandine

7 A szikh amerikaiakkal kapcsolatos dolgok, amelyeket soha nem fog megtanulni a mainstream média - Jelenlegi - 2021. 1. létezünk. 2. Amerikai vagyunk. 3. Sokszínűek vagyunk. 4. Egyedülálló kihívásokkal nézünk szembe. 5. Nem terroristák vagyunk. 6. Kreatívok, szociális igazságügyi dolgozók és vállalkozók vagyunk. 7. A szikh és a muszlim hitek összehasonlítása. A nyugatiak gyakran összetévesztik a keleti kultúrákból származó emberek etnikumát, különösen akkor, ha vannak hasonlóságok a megjelenésben. és a globális terrorista csoportok kialakulása után a médiákkal szembeni gyűlölet-bűncselekmények és hazai terrorizmus. A pandzsábi dalok csak egy vezetéknevet dicsőítenek, ez Jatt annak ellenére, hogy ismeri a szikh gurut s a kaszt és a megkülönböztetések ellen szóltak A meggyőződés szerint a szikheknek két kategóriája van, akik úgy vélik, hogy a reformisták szerint a kasztnak egyáltalán nem szabad léteznie, egyesek szerint léteznie. Kulcsszavak: terrorizmus, terrorellenes fellépés, Egyesült Királyság, hírszerzés, bel- ségesek, valamint az indiai gyökerű szikh radikálisok terrorista tevékenysége sorolható. 2 Alexander S ehmer: United Kingdom: Intelligence Agencies Face Surveillance Challenges , [online], 2017. 06 nyek ismeretében megállapítható, hogy - eszkalálódása révén - a terrorizmus min-den feltétele súlyosbodni fog mind rövidebb, mind hosszabb távon egyaránt. Ennek 1984-re Indiában különösen felerõsödtek a szikh szeparatista törekvések. A szikh vallás tanításaiban, törekvéseiben - az átlagostól eltérõen.

Pakisztán: Tálibok lefejeztek 3 szikhet, amiért visszautasították az iszlám felvételét Számos szikh élt a törzsi övezetben, főleg az Orakzai törzsi régióban, amíg a tálibok 2009-ben vallási adót (jiziya) nem róttak ki rájuk , a Korán 9:29-be A Wikipédiából, A Szabad Enciklopédia. Share. Pi Tartalomjegyzék: Bevezetés ; 1. Földrajzi ; Pakisztán India vagy Hindustan szerves részét képezte 1947 előtt, és hindu, muszlim és szikh uralkodóként, a Hindustan részeként időről időre uralkodott. 1947-ben, amelyet a britek kényszerítettek, és néhány első rangú hindu és muszlim politikai vezetőt kezdeményezett, az ország vallási vonalra oszlott, bár véres.

Donald adu-t megkérdezték a szikh amerikaiakról, és

A terrorizmus elleni háború hét éve - Völgyvidéken és hegygerincen át, Magyar Narancs, 2008.03.18. Családi tűzfészek - Pakisztán a Bhutto-gyilkosság után, Magyar Narancs, 2008.01.10. Nemzetközi terrorizmus: Európa jövőre is célpont les A Szikh ishy és erőforrás-munkacsoport mellett a SMART más jelentéssel is bír. Ezek a bal oldalon vannak felsorolva. Görgessen le és kattintson az egyesek megtekintéséhez. A (z) SMART összes jelentését kérjük, kattintson a Több gombra. Ha meglátogatja az angol verziót, és szeretné megtekinteni a Szikh ishy és erőforrás.

Megtámadtak Kabulban egy szikh szentély

A szikh vallást mintegy 500 évvel ezelőtt Nának guru alapította. A guru szó tanítót jelent, a szikh vallást követő embereket pedig szikheknek, azaz tanítványoknak nevezik. Maga a szó a tanítványt, vagy tanulót jelentő szanszkrit sisya szóból származik. Az indiai pandzsábi nyelvben maga a szikh is tanulást jelent. Döbrögisztáni ragály - actual 2020 október 7 - én. Azt írja a mindennél hihetőbb és hitelesebb qrmányvetítölde, - tudják a koronavirus.gov.hu - hogy tegnapról mára 816 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 33 114 főre nőtt a hazánkban beazonosított. Neil Basu azt is mondta, hogy erősödőben van a szélsőjobboldali terrorizmus, hogy nem számít, hogy valaki konzervatív muszlim, keresztény, hindu vagy szikh, a lényeg, hogy szabadon gyakorolhassa vallását és elfogadjon másokat, a többiek pedig őt. Ez a befogadó társadalom - foglalta össze

Ádi Granth - vallásgyakorlat Info

A 75 emeletes felhőkarcoló, a Sulafa Tower gyulladt ki Dubaiban. A lángoló épületből égő törmelékek zuhantak a környező házakra. A tűz a 35. emeleten ütött ki, innen pedig gyorsan átterjedt a többi szintre is, szemtanúk szerint az épület 15 emelete áll lángokban Neil Basu azt is mondta, hogy erősödőben van a szélsőjobboldali terrorizmus, ennek egyik lehetséges okaként pedig a brit európai uniós tagságról szóló 2016-os népszavazás óta növekvő nacionalizmust nevezte meg. hogy nem számít, hogy valaki konzervatív muszlim, keresztény, hindu vagy szikh, a lényeg, hogy szabadon. A terrorizmus okairól és megszűntetéséről 1993 április 1. sz szilu84 A neves norvég politológus felhívja a figyelmet arra, hogy a terrorizmusról szólván nem lehet figyelmen kívül hagyni az állami terrorizmus jelenségét A tárca közleménye szerint három fegyveres hatolt be a kabuli kórházépületbe, kettőt órákon át tartó tűzharc után elfogtak, egyet pedig agyonlőttek. A támadásban tizenhárman vesztették életüket, két csecsemő, anyák és a kórházban dolgozó nővérek. A különleges egységek több mint száz embert, köztük újszülötteket és három külföldit menekítettek ki az. Az alábbi cikkhez fűzött kommentem az Internet egyik posztjáról eltűnt, minden valószínűség szerint nem cenzúra, hanem műszaki problémák (ún. tárterület túlcsordulás) miatt. Minthogy alapvetően liberális és engedékeny beállítottságomnál fogva kiemelt fontosságúnak tartom az életvédő, emberszerető, humánus és messzemenően demokrata hozzáállást, ezen. muszlim felkeléseket, legfőképpen Sayyed Ahmad Barelvi igencsak szélsőséges szikh-ellenes 15 Ziring 2003: 36-37 . 16 A különválás szörny űségeiről számos szépirodalmi m is született, például Khushwant Singh Át, Pakisztánba című regénye, amelyet magyar nyelvre is lefordítottak

 • Fényjáték győrben.
 • Elöltöltős lőtér.
 • Sörétes csőhossz.
 • Legjobb testvér nyaklánc.
 • Minecraft lufi.
 • Hatalmi ágak elválasztásának elve.
 • Apple HomeKit compatible devices.
 • Quimby most múlik pontosan.
 • Fizetendő vám kiszámítása.
 • Rotring tikky nyomósiron.
 • Loreal alapozó.
 • Arteriovenosus fistula jelentése.
 • Wit tisztító árak.
 • Daikin klíma büdös.
 • Best screenshot program.
 • Nőnek lenni coco chanel idézet.
 • Chromecast használata pc.
 • Wargame társasjáték.
 • Degeneratív elváltozás.
 • Női bőr combcsizma.
 • Subaru engine.
 • Hollandia képek.
 • Esküvői torta házilag.
 • Árpád kori művészet.
 • Uber sofor.
 • Gyermek viselkedési problémák.
 • Snapchat hova menti a képeket.
 • Lloyd Garmadon.
 • Eva Green 2020.
 • Bátaszéki cserép lécezése.
 • Aprilia rs 50 teszt.
 • Cigány töltött káposzta.
 • Addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér angolul.
 • Quimby most múlik pontosan.
 • Gyermek úszásoktatás szeged.
 • National geographic magazin angolul.
 • A kolosszus videa.
 • Axon jelentése.
 • Anorexiás modellek.
 • Durva hajhullás ellen.
 • Max Grundig.